etusivu        esittely        hevoset        toiminta        vieraskirja

Tervetuloa Veeran sivuille!

Mörkövaaran Vinhatar, tutuille Veera toivottaa sinut tervetulleeksi sivuilleen. Pyydän huomionne näin heti aluksi, ennenkuin tutustette tarkemmin Veeraan, hänen sukuunsa, kilpailuihin tai jälkeläisiin. Veera on virtuaalihevonen. Virtuaalihevonenhan tarkoittaa sitä, ettei sitä ole oikeasti olemassa, vaan se on elää vain mielikuvituksessa netissä. Jos siis et omista kovin hyvää mielikuvitusta tai olet virtuaalihevosia vastaan, kannattaa painaa edellinen ja hävitä näiltä sivuilta.

Perustiedot

Nimi Mörkövaaran Vinhatar Rekisterinumero VH-59251
Syntynyt 25.03.2009 Ikä 3 vuotta *
Rotu Suomenhevonen Sukupuoli, säkä Tamma, 156cm
Väri Rautias Merkit Läsi, sukat
Painotus Yleis Taso Va B, 100cm
Omistaja Lokki (VRL-1530) Kasvattaja Hawering / Mörkövaara

* Ikääntyy seuraavasti: 1 vuotta - 24.04.2009 2 vuotta - 24.05.2009 3 vuotta - 24.06.2009 4 vuotta - 24.07.2009 5 vuotta - 24.08.2009 6 vuotta - 23.09.2009 7 vuotta - 23.10.2009 8 vuotta - 23.11.2009 9 vuotta - 23.12.2009 10 vuotta - 23.01.2010 11 vuotta - 22.02.2010 12 vuotta - 25.03.2010

Luonteikas vaiko luonteeton?

Veera on perusluonteeltaan kiltti ja tottelevainen, mutta aina se ei esitä näitä kahta hyvää puolta itsestään. Sen sisältä löytyy myös omapäinen ja tammamainen neiti, jota ällöttävät kaikki kuralätäköt ja ajatus, että pitäisi mennä treenaamaan ulos huonolla ilmalla. Siinä saa ihminen tehdä temppuja, että saadaan suomenhevonen raahattua kentälle. Kun sen saa sinne, siitä tulee yhteistyöhalukas, menevä pakkaus, jolla ratsastaminen on nautinto. Karsinassa Veera ei tahtoisi nähdä ylimääräisiä ihmisiä, mutta antaa hoitaa hyvin. Ei oikein tykkää vieraista ihmisistä, mutta tuntuu tekevän kaikkensa muutaman tietyn ihmisen eteen. Kun voittaa tamman luottamuksen, siitä saa erittäin hyvän työparin itselleen. Veeralle arvojärjestys on erittäin selvä, eikä se juuri koskaan aseta sitä kyseenalaiseksi.

Hoitaessa Veeran täytyy aina saada kokeilla hoitajaa. Se väistelee kosketusta, tuhisee ja luimistelee. Varsinkin jos ollaan tamman karsinassa, se saattaa heittäytyä hyvinkin hankalaksi. Parhaiten neidin saa hoidettua käytävällä kun se on sidottu kummaltakin puolelta. Vieraiden on melko turha yrittää saada sitä pysymään paikallaan, joten parasta on kun hoitaa vaan ja yrittää olla välittämättä Veeran liioitellun kauhistuneesta katseesta ja kiukkuisesti pyörivästä hännästä. Loppujen lopuksi se ei jaksa kauaa kiukutella vaan antautuu nauttimaan huomiosta. Tuttu ihminen voi helposti lopettaa tamman turhanpäiväiset pyörimiset komentamalla. Veera ei aristele mistään, vaan sen voi harjata joka puolelta hyvin. Kavioiden kanssa se joskus esittää vaikeaa, mutta nekin onnistuvat loppujen lopuksi hyvin. Varustaminen on joskus hieman ongelma, kun tamman pitää aina saada yrittää päästä satulaa karkuun, mutta senkin saa laitettua kun vaan kävelee perässä ja laittaa selkään. Suitset ovat helppo laittaa, sillä tamma laskee itse päänsä alas ja aukaisee suun valmiiksi. Vaikka neiti joskus esittää kiukkuista ja astelee paikallaan, se ei koskaan astu ihmisen varpaille niin konkreettisesti kuin arvovaltanäkökulmasta katsottuna. Varoo visusti edes tönäisemästä hoitajaa. Taluttaessa kulkee lähellä sievästi eikä koskaan nyi narua. On yksi asia mistä Veera ei pidä lainkaan ja se on vesisade. Sateisella säällä saa tehdä tempun ja pari että tamman saa ulos. Siellä se väistelee kuralätäkköjä kuin ruttoa, siihen asti että saa ratsastajan selkäänsä. Silloin se tuntuu unohtavan kaiken muun ja antautuu työhön.

Ratsastaminen tammalla on yleensä todella mukavaa, sikäli kun sen saa ulos. Tamma on energinen ja reipas tapaus, jolta löytyy vauhtia joka säällä. Kuuntelee hyvin ja harvoin kokeilee ratsastajaa mitenkään. Liian ronskit otteet saavat tamman hermostumaan ja silloin sen keskittyminen saattaa herpaantua ja askelet muuttuvat jäykiksi. Kun ratsastaja tekee kaiken mahdollisimman herkillä avuilla ja muistaa kiittää tammaa välillä, se tuntuu nauttivat työskentelystä täysin rinnoin ja tekee parhaansa. Tamma jaksaa hyvin keskittyä koulukiemuroihin, vaikka onkin luonnostaan hieman jäykkä. Verryttelyllä tätä saadaan korjattua hiljalleen. Maastossa hieman arka, mutta jos ratsastaja on rento ja ei ole tietääkseenkään Veeran ylireagoinneista risahduksiin ja muihin, se hiljalleen rentoutuu. Veeraa ei uskalla antaa maastoon ihan aloittelijoille, mutta melkein kenelle tahansa kuitenkin. Esteillä neidillä on hieman tapana koheltaa, mutta jos ratsastaja osaa asiansa, se saa tamman keskittymään ja voi itse korjata hevosen tekemiä virheitä. Veera kyllä hyppää hyvin ja varovasti, mutta sillä tahtoo olla liikaa vauhtia kun se innostuu, eikä se silloin jaksa niin hyvin miettiä mitä tekee ennen kuin koheltaa eteenpäin. Varsinkin kilpailuissa sillä tuppaa olemaan liikaa esittämistä touhussa, joten suoritus jää hieman puolitiehen.


© Tierra

He ovat sukua, halusivat tai eivät.

isä: Siljan Torpanpoika
rt, 150cm
ii: Emanuel KAT iii: Kuisman Tapio
iie: Mörkövaaran Välähdys
ie: Mörkövaaran Tinatyttö iei: Mörkövaaran Romeo
iee: Kimovaaran Senni
emä: Mörön Siivetön
rt, 156cm
ei: Riimikemisti KIR eii: Ruisperkele
eie: Championin Jemina
ee: Agressiina AR eei: Nikkeli
eee: Bellin Yllätys

Sukuselvistystä kirjoitellaan joskus.

Kuvagalleria - ihailla saa, muttei koskea!

© heiskä.

Jotkut vaan osaa paremmin kuin muut! - vain sijoitukset.

Päivämäärä Kutsu Laji Taso Sijoitus

Veeran vanhemmat sijoitukset Täällä

Kaunein, komein ja virheettömin!

Päivämäärä Kutsu Laji Luokka Sijoitus mahd.Arvostelu

Kuumimmat kuulumisemme.

22.05.2009

Sivut valmiiksi ja kasvattajalle.

Vaavejakin on pyöräytetty.

Syntynyt Nimi Emä Sukupuoli
00.00.0000 - - t/o/r