etusivu        esittely        hevoset        toiminta        vieraskirja

Sijainti ja yleistä

Lokkiranta sijaitsee virtuaalisessa suomessa, merenrannalla Lokkiranta nimisessä kaupungissa. Rantatontille perustettu talli sisältää suurimmaksi osaksi suomenhevosia, mutta voi olla että sinne joskus aina eksyy muidenkin rotujen yksittäisiä edustajia. Lokkirannan tarkoitus ei ole järjestää kymmeniä kisoja kuussa tai yrittää mullistaa virtuaalimaailman hevosjalostusta. Lokkiranta vain yksinkertaisesti on omien suomenhevosteni tallina, mutta on meillä silti aina välillä jotakin häppeninkiä.

Katso suomen kartasta, missä sijaitsemme. Huomaathan, että kun painat Korvajärveä, pääset siellä sijaitsevan tallin, Muminan, sivuille!

Talli

Lokkirannan tallissa on 10 karsinaa, rehutilat, varustehuone ja pesupaikka. Tallissa tuntuu aina olevan jonkun näköistä sotkua, vaikka omistaja parhaansa mukaan koittaa siivota. Pinteleitä ja harjoja siellä täällä, samoin irronneita kenkiä ja rikkinäisiä riimuja. Tallia voi kuitenki kutsua kotoisaksi ja viihtyisäksi.

© Laura~ (l.a.u.r.aa@hotmail.com)

Karsina järjestys on seuraavanlainen:
1. Haukkamäen Taika
2. Muminan Pölykeiju
3. Mörkövaaran Vinhatar
4. Serenin Morsetus
5. Mörkövaaran Casper
6. Naamaraja Luned
7. Lakean Peltirumpali
8. Trublik Inndeling
9. Lakean Kassialma
10. Räyhähenki ILO

Karsinat ovat tilavia ja valoisia. Ovet ovat liukuovet, jotteivät avautuvat ovet veisi turhaa tilaa. Karsinoissa on ruokakuppi ja vesiautomaatti. Kuivikkeena käytetään sahanpurun ja kutterinpuren sekoitusta.

Varustehuoneesta löytyy varusteet ja hoitotarvikkeet. Lisäksi siellä on toimistontapainen nurkkaus, josta löytyy kaikki paperit ja mahdolliset maksut. Lisäksi huoneesta löytyy sohva, pieni jääkaappi, tiskiallas ja kahvinkeitin. Sohvalla voi siis ottaa kahvin kanssa rennosti ja puhdistaa varusteita ja korjata loimia.

Kenttä

Lokkirannan kenttä on hiekkapohjainen. Kenttää kiertää valkoiset lauta-aidat. Kenttä pyritään pitämään mahdollisimman hyvässä kunnossa, oli sää sitten mikä tahansa. Kentän laidalla on pieni varasto, mistä löytyy estekalusto ja joitain muita tarvikkeita.

Maastot

Lokkirannan lähettyville avautuu paljon mukavia maastolenkkejä, löytyy niin metsäpolkureittejä kuin teitä pitkin meneviäkin lenkkejä. Lenkkipolkuja ja reittejä voi myös yhdistellä helposti.

Lokkirannan tallilla on myös oma uimaranta, jolla voi uittaa hevosia. Ranta sijaitsee tallista noin 100 metrin päässä. Ranta on tehty hevosille ja ihmisille turvalliseksi. Vesi syvenee hitaasti, joten hevosen kanssa voi huoletta vaikka laukata mereen. Omaa rantaa tallilla on noin 500 metrin verran. Rannan lähellä sijaitsee tietysti myös sauna, joka voidaan lämmittää vaikka päivittäin, jos saunojia löytyy. Lupa saunan lämmittämiseen täytyy käydä kysymässä, mutta muuten siellä saa rauhassa toimia.

Tarhat ja laitumet

Lokkirannalla on paljon maita ja mantuja, joilla hevoset voivat vapaasti tarhailla ja laiduntaa, sillä omistaja tätönen on ollut aina sitä mieltä, että hevosen kuuluu olla ulkona niin paljon kuin mahdollista.

Lähitarhoja on kuusi kappaletta, ne ovat hiekkapohjaisia ja kooltaan 20m x 15m. Näissä tarhoissa viettävät yleensä aikaa oriit ja hevoset jotka liikutetaan sinä päivänä. Lähitarhojen lisäksi vain hieman pidemmän matkan päässä on kaksi isompaa 30m x 40m tarhaa ja yksi hieman pienempi 20m x 30m, joissa aikaa viettävät yleensä tammat. Kyseiset tarhat ovat luonnonpohjaisia, joten kesäisin niillä kasvaa ruoho.

Laitumia Lokkirannalla on lähimaastoissa kolme kappaletta, jotka ovat kooltaan muutaman hehtaarin. Näillä laitumilla viettävät aikaa kesäisin tammat ja niiden mahdolliset varsat. Lisäksi jos nuoria oreja sattuu tallissa paljon olemaan, päästetään ne keskenään jollekin näistä kolmesta laitumesta temmeltämään.

Copyright

tekstinkoristekuvat - Lokki pohjapiirros - Laura~ (l.a.u.r.aa@hotmail.com)