De Pacers sijaitsee Amerikassa, Kentuckyn osavaltiossa. De Pacersin mailla on mitä mahtavimmat treenaus ja kasvatus mahdollisuudet. Talleja löytyy kaksi (2) kappaletta, joista toisessa ovat kilpailevat hevoset ja toisessa eläkeläiset ja siitoshevoset. Karsinoita kilpureille on varattu 25 kappaletta ja siitoshevosille 15 kappaletta. Tallit ovat suuria, valoisia ja ilmavia - kaikilla herkuilla. De Pacerilta löytyy kolme (3) erirataa ja kuusi (6) hiittisuoraa. Lisäksi mailta löytyy toistaan hienompia ja vihreämpiä laitumia ja tarhoja.

Talleista

Talleja on kaksi. Toiseen majoitetaan kilpahevoset ja aktiivisessa treenissä olevat. Talli on toiminnaltaan vilkas ja jokainen päivä on omat rutiininsa ja kiireet. Toisessa tallissa taas majailevat kilpauransa lopettaneet siitokseen jäävät hevoset. Tallissa on rauhallinen meininki ja joka päivä voi olla erilainen, astutettavia tammoja, syntyviä varsoja ja niin edelleen.

Kilpatalli - Kilpahevosten palatsi. Tallista löytyy 25 karsinaa, jotka ovat isoja ja ilmavia. Jokaisessa karsinassa on myös ikkuna, jonka voi avata ja josta mahtuu hevonen katselemaan pihalle. Pesupaikkoja tallissa on kolme kappaletta. Rehuhuone, valjashuone, iso varasto ja tietysti valmentajien tilat + vessa & suihku. Talli on ulkoapäin valkoinen ja sen pää ovien vierestä löytyy terassi.

Siitostalli - Rauhan valtakunta. Talli on 15 hevoselle. Karsinat ovat tilavia, ilmavia ja valoisia. Karsinoissa on myös ikkunat, jotka voidaan avata. Tallista löytyy pesupaikka, rehuhuone, varustetila ja hoitajien tilat + vessa & suihku. Lisäksi tallista löytyy isot eläinlääkäritilat. Siitostalli on myöskin valkoinen ulkoapäin.

Treenimahdollisuudet

Treeni mahdollisuudet ovat De Pacersissa ihanteelliset, kaikki herkut löytyvät. Tallin hevoset saavat yksilönä monipuolista treeniä.

Radat. Ratoja löytyy De Pacerssin mailta kolme kappaletta. Yksi on niin kutsuttu kilparata, jolla järjestetään raveja peitsareille mutta myös ravureille. Kilparata on 1000 metriä eli kilometrin pituinen. Sitä hoidetaan päivittäin tunteja, vaikkei raveja olisikaan. Radan vieressä on hulppeat tilat ravien katsojille ja veikkaajille. Maalisuoralla on isot videotaulut mistä voi myös seurata ravien kulkua. Voittajakehää ympäröi hienot kukkaistutukset .

Kaksi muuta rataa onkin sitten pyhitetty treenikäyttöön, toinen saman mittainen kuin kilparata, eli 1000 metriä. Toinen taas on mailin rata, eli 1609 metriä. Kumpaakin pidetään kunnossa päivittäin. Myös ulkopuoliset saavat käyttää näitä ratoja treenaamiseen pientä radankäyttö maksua vastaan.

Hiittisuorat. Hiittisuoria löytyy kuusikappaletta. Neljä on erilaisia hiekkapohjaisia ja kaksi nurmipohjaisia. Hiitisuorat ovat pituudeltaan 800-1500 metriä. Niitä pidetään myös kunnossa päivittäin, hiekkapohjaiset lanataan ja nurmipohjaiset leikataan.

Lenkit. Lenkkejä löytyy useita, suurin osa kulkee De Pacerssin mailla peltojen ja metsien rajoja pitkin. Lenkit ovat eri pituisia, suurinosa 2-20km, mutta muutama pidempikin löytyy. Lenkkien pinta on yleensä hiekkaa joka lanautetaan ja hoidetaan 2-3 kertaa viikossa.

Ympäristö

Laitumet & tarhat. Tallien ja ratojen hälinää kiertävät suuret vehreät laitumet jotka ovat aidattu valkoisilla lauta-aidoilla. Laitumilla oleskelee siitostammoja varsoineen, oreja tamma vieraineen (mikäli luomuhedelmöitys) ja myös nuoria ja kilpahevosia. Kilpahevosetkin siis pääsevät meillä myös ulkoilemaan vapaasti. Laitumien lisäksi löytyy muutamia tarhoja jotka ovat hiekkapohjaisia.

Pihatot. Tallien läheltä löytyy myös kolme pihattoa, kaksi neljälle hevoselle ja yksi kahdelle hevoselle. Näissä pidetään lähinnä 0,5-1,5 vuotiaita hevosia jotka ovat joko myynnissä tai odottamassa kilpatalliin pääsyä. Pihatot on suunniteltu kestämään joka sään ja vuoden ajan. Pihattojen tarhat ovat osittain hiekkapohjaisia ja osittain nurmipohjaisia.

De Pacerssin alueelta löytyy myös mm. kävelykone, maneesi, pyöröaitaus, kenttiä, valjastuskatosia, asuinrakennuksia.

Esittelyn kuvat © Lokki, Sanna H. & Bob Langrish

top